Loading color scheme

Blog

Gezonde leefstijl als oplossing van burn out klachten

Voordat je een burn out krijgt is er vaak al een heel traject aan vooraf gegaan:

  1. je slaapt al langere tijd slecht
  2. je ervaart al veel langer stress
  3. waarschijnlijk ben je korter en hoger gaan ademhalen
  4. je hebt minder tijd om te sporten of om naar buiten te bewegen, misschien ben je wel het tegenovergestelde gaan doen en veels te fanatiek gaan sporten om minder stress te ervaren of om te ontladen
  5. je voeding en drinkpatroon is veranderd, even snel wat tussendoor, makkelijke snelle maaltijd, veel meer koffie, alcohol inname is omhoog gegaan

Je pleegt vaak al veel langere tijd roofbouw op je lichaam voordat je echt in een burn out zit, door naast het leren kennen van je grenzen en door er achter te komen waarom je vaak over je grens gaat, is het ook verstandig om bovengenoemde leefstijl gebieden aan te pakken. Want slecht slapen, verkeerde voeding, borstademhaling met een hoge ademhalingsfrequentie, te weinig of te veel sporten, zorgt ervoor dat je meer ontstekingsfactoren in lichaam hebt, ook wel laaggradige ontstekingen genoemd. Deze laaggradige ontstekingen kosten jouw lichaam veel energie, energie die je niet kunt gebruiken voor je herstel.

Om te kijken welke leefstijl gebieden bij jou jouw klachten veroorzaken, laat ik je een uitgebreide vitaliteitscheck invullen en beginnen we met het verbeteren van de leefstijl gebied die het meest eruit springt als veroorzaker van jouw burn out klachten.

De combinatie tussen coaching op mentale oorzaken en leefstijl gebieden zorgt ervoor dat je lichaam weer de energie krijgt om te herstellen, zodat jij weer met veel energie en plezier in het leven komt te staan en de dingen kunt doen die je graag wilt doen.

Ik ben Renger van Dijk en ik help mensen het zelfherstellend vermogen van het lichaam zo optimaal mogelijk te maken, zodat je weer de energie hebt om de de dingen te doen die je het liefste wil doen.

Publish modules to the "offcanvs" position.